Blog

SE pari PLatoni nuk permend food fjalen “Oqean” ne kuptimin qe njohim une edhe ti

SE pari PLatoni nuk permend food fjalen “Oqean” ne kuptimin qe njohim une edhe ti

Flas for every single pelasget e teritorit te Shqiperise se sotme me grupet protoilire(pelazge) te Italise se jugut nga ku gjeneroi edhe miti i Herkulit

Loan application Advice FORMFirst label. Middle term. 2) Intercourse. 3) Amount borrowed Needed. 4) Loan Cycle. 5) Nation. 6) Home address. 7) Mobile Matter. 8) Current email address. 9) Monthly Earnings. 10) Industry. 11)Which webpages do you here on the us. Thank you and greatest Relationship.Derek Email address

We dashur NIkas. Por ne kuptimin age emrit “det”. Shtyllat e Herkulit myself kalimin e kohes jane shvendosur ne shume parte te detit Mesdhe. Fjala vjen para vitit 260 p. Shtyllat elizabeth Herkulit. Por ne rast se marim hipotezen age gjendjes se Atlantides jamais ngushtices se Gjibraltarit (alias Shtyllat elizabeth Herkulit) teoria jote age famshe elizabeth Atlantides ne Ishullin elizabeth Maltes shkon ne koshin age plehrave. Une kam gjithe te drejtat te mendoj se dikur (pra reth 3200 vjete me pare)ndushtica age Otrantos te kete patur kete emertim . Shtyllat e Herkulit. Lidh dy dete te rendesishem ,lidh dy grupe popujsh myself preardhje pothuaj te njejte.

Punen big date age kam bazuar ne konkluzionet age te tjereve dhe aspak ne “shpikjet” e mija

Une te kisha kerkuar te me ndihmoje myself publikimin elizabeth shkrimeve origjinale te Platonit. Pasi ajo qe perdorim ne te dy jane thjesht perkthime age sterperkthime nga ku mundesia age “shed during the Translation” eshte maksimale. Pyetja ime ishte elizabeth thjeshte. Platoni kur permend fjalen 9000 e ka bere kete duke shkruar fjale per fjale apo duke perdorur simbolin alfabetik. Pra simbolin “thita”+ presjen ne ane te majte. Ti nuk munde te me personally pergjigjesh por vazhdon te me sulmosh me personally perkthimet age bera nga tipat quand Jowett qe zor se mund ta besosh se ka perkthyer Platonin apo ka shpikur nje “Bibel” te lso are duke age bere Atlantiden , parajsen age Eves dhe Adamit. I dashur Nikas une nuk jam nje nacionalist we semure qe kerkon te shpike gjera te pa qena for every hir te lavdise se kombit te tij.

Perpara kombit tim une jam nje zero natural. Qe te emrin tim shqiptar, vetes big date i vura kete detyre. Une spo bej gje tjeter vecse po mbledh coperat age nje mozaiku qe ka kohe qe eshte zvenitur dhe haruar nga te tjeret. Nuk eshte “shpikja” ime qe permasat e qytetit te Alantides perputhen me ato te gjirit te Durresit ,pra seven. Shiko konkluzionet elizabeth KOnferences se Atlantides ne 2005 e mbajtur ne ishullin MIlos ne Greqi. Nuk spray satelitore te mara nga anija kozmike “Atlantis” te NASA-s te gjirit te Durresit. Nuk eshte “shpikja” ime perngjasimi we emrit “atlant” https://paydayloanservice.net me “taulant”. Nuk eshte “shpikja” ime zona age larte sizmike ne teritorin age Durresit dhe shkaterimet e panumerta te saj nga keto termete.

Une nuk jam perendi. Ti vazhdon ende te permendesh permasat age “stermedha” te Atlantides qe ska perendi ti pranoje dhe ti haje dot se ndryshe sot nuk create te debatonim. Ti e di mjaft mire se Platoni ka nenkuptuar teritorin ku shtrihej perandoria elizabeth Atlantides dhe jo permasat age saj. Age pra idashur Nikas permasat elizabeth perandorise se Atlantides perputhen pltesisht myself harten e perhapjes se fiseve apo popullates protilire ne Mesdhe. We ke kudo . Ne Azi ,ne Lindjen age Mesme ne Italine e Jugut. I ke kudo. Pastaj Platoni thot se Atlantasit benin tregti me greket bile edhe lufte me personally Athinasit. MOs would te me personally thuash qe qyterimi helen filloi 11000 vjete myself pare. Hahah. Une jam thjesht amator dhe cka po bej e bej lorsque ai femija qe ka qene deshmitar i nje krimi dhe po terheq prej xhakete policin qe sapo ka mberitur ne vendngjarje.

Leave a Comment